Screen

Screen

Een screen houdt licht en warmte tegen. In de zomer blijft het daardoor binnen aangenaam koel. Het doek is behalve zonwerend ook vuil- en waterafstotend de stof maakt het mogelijk dat u overdag wel van binnen naar buiten kunt kijken maar niet andersom. Daarnaast is een windvaste zonwering en neemt het weinig ruimte in

de bediening

Een standaard screen kan geleverd worden met een bandopwinder of met elektrische bediening. Bij elektrische bediening kunt u een keuze maken uit onze huismerkmotor of een somfy motor.

Standaard screen of zipscreen

Het verschil tussen een standaard screen en een zipscreen (of ritsscreen) is de rits die bij een zipscreen aan het doek is genaaid. De rits zorgt ervoor dat het doek mooi strak blijft staan. Dit maakt een zipscreen betrouwbaar bij harde windvlagen. Een standaard screen is goedkoper dan een zipscreen omdat het doek los in de geleiders zit (dus zonder rits). Op windgevoelige plaatsen raden wij aan een zipscreen te plaatsen.

Soorten omkasting

De omkasting en geleiders van een screen zijn opgebouwd uit aluminium profielen en componenten. De omkasting kunnen wij leveren in een standaard model met afgeschuinde rand, een rechte omkasting of ronde omkasting.